Gözden kaçırmayın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Mescit İddialarına Yanıtİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Mescit İddialarına Yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bazı medya organlarında yer alan mescitlerin kapatıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 2007 yılında faaliyete geçen metrobüs sistemi içinde herhangi bir durakta mescit bulunmadığı ifade edildi. Sadece bazı durakların dışındaki yaya alanlarında tuvalet ve mescitlerin bulunduğu ve bakımının Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından yapıldığı açıklandı.

Uzunçayır Metrobüs Durağı'ndaki mescit ile ilgili olarak da asılsız iddialar olduğu belirtildi. Mescitin 2019 yılında inşa edildiği ve yapılan yaya geçit çalışmaları nedeniyle 25 metre ileriye taşındığı ifade edildi. Yeni altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, mescidin 18 Ekim 2024 tarihinde yenilenerek hizmete gireceği bildirildi. Yenikapı mevkisindeki mescidin ise hiçbir değişikliğe uğramadığı ve hizmet vermeye devam ettiği vurgulandı.

E-5 Cevizlibağ mevkiindeki bir benzin istasyonuna ait mescitin ise eski tarihlerde yapıldığı ve işletmesinin bu istasyona ait olduğu bilgisi paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, milli, manevi ve dini değerlere önem vererek çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. İstanbulluların doğru bilgilendirilmesi için yanlış haberlere karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.