Gözden kaçırmayın

Sultan Alparslan İlkokulu Okul Öğrenci Meclisi Temsilcisi Emin Çıkıkçı'yı Ziyaret EttiSultan Alparslan İlkokulu Okul Öğrenci Meclisi Temsilcisi Emin Çıkıkçı'yı Ziyaret Etti

Asılsız Haberler

Bazı medya organlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzunçayır Metrobüs Durağı ve diğer metrobüs duraklarındaki mescitlerin kapatıldığına dair asılsız bilgiler yer aldı. Belediyenin yetkilileri, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
Mescitler Hakkında Gerçekler

İstanbul'da 2007 yılında faaliyete geçen metrobüs sisteminin kurulduğu günden bu yana, sistem içerisindeki duraklarda herhangi bir mescit inşaatı gerçekleştirilmedi. Bazı durakların dışında yer alan yaya alanlarında bulunan tuvalet ve mescitlerin ise bakım süreçleri Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından titizlikle yürütülüyor.
Uzunçayır Durağı'ndaki Durum

Uzunçayır Metrobüs Durağı yakınındaki yaya yol geçiş köprüsü alanında bulunan mescidin kapatıldığı yönündeki iddia asılsızdır. Bu mescit, 2019 yılında inşa edilmiştir. Yaya geçit çalışmaları nedeniyle 25 metre ileriye taşınmış olup, altyapı çalışmaları tamamlandığında, 18 Ekim 2024 Cuma günü yeni yerinde hizmet vermeye başlayacaktır.
Yenikapı ve Cevizlibağ'daki Mescitler

Yenikapı mevkiindeki mescit, metrobüs güzergahında yer almamakta ve Yenikapı Etkinlik Alanı içerisinde ilk günkü gibi hizmet vermektedir. Ayrıca E-5 Cevizlibağ mevkisinde özel bir işletmeye ait benzin istasyonu tarafından yapılmış olan bir mescit, geçmişte inşa edilmiştir ve işletmesi de bu istasyona aittir.
İBB’nin Hassasiyeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, milli, manevi ve dini değerlere her zamankinden daha fazla önem vererek çalışmalarına devam etmektedir. Kıymetli İstanbulluların bu doğrultuda doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır.