Valimiz Sayın Cengiz Ünsal'ın İmzalanan Protokole Katılımı

Valimiz Sayın Cengiz Ünsal'ın İmzalanan Protokole Katılımı

GÜNDEM 30.04.2024 15:06:41 0
Valimiz Sayın Cengiz Ünsal
Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, bugün İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile birlikte, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen "AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni"ne iştirak etti.

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya törende yaptığı konuşmada, iklim kaynaklı afetlerin insanlık için ortak bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu sorunun her geçen yıl arttığını belirtti. İçişleri Bakanlığı olarak afetlere karşı hazırlık çalışmalarını kapsayan bir genelge yayınladıklarını ifade eden Sayın Yerlikaya, bu çalışmaların amacının can ve mal kayıplarını önlemek olduğunu söyledi. Ayrıca, İklim Kaynaklı Afet Risklerini Azaltma Daire Başkanlığı ile iş birliği içinde sel ve su taşkınına karşı risk azaltma faaliyetlerini sürdürdüklerini ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Mayıs ayından itibaren ise Karadeniz bölgesinde sel ve taşkın riski taşıyan derelerde temizlik ve ıslah çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da tören programında yaptığı konuşmada, AFAD Başkanlığı ve DSİ iş birliğiyle sel ve taşkın risklerinin azaltılması konusunda önemli bir adım atıldığını belirtti. Protokol kapsamında DSİ'ye devredilen 111 iş makinesinin lojistik ve teknik kapasitelerini artıracağını dile getiren Sayın Erdoğan, bu makinaların özellikle riskli bölgelerde görev yapacağını ifade etti. Ayrıca Karadeniz Bölgesi'ndeki 13 ilde hizmet verecek olan bu makinalardan 7 tanesinin de Artvin'e tahsis edildiğini duyurdu.

"Karadeniz Derelerinde Risk Azaltma ve Islah Projesi" kapsamında imzalanan protokol ile riskli bölgelerde kullanılacak olan 111 iş makinesinin DSİ'ye devredildiği belirtildi. Bu iş makinalarının 7 tanesinin Artvin'de görev yapacağı açıklandı.

Artvinimize hayırlı olsun.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr