Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitim Devrimi!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitim Devrimi!

POLİTİKA 7.06.2024 17:35:25 0
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitim Devrimi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için devrim niteliğinde bir eğitim projesinin detaylarını açıkladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen bu yeni eğitim yaklaşımı, tarih, kültür ve milli değerlerimizi merkeze alarak hazırlanmış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yeni modelin uluslararası standartları göz önünde bulundurarak, günümüzün ileri bilim ve teknoloji ihtiyacına yönelik bir anlayışla hazırlandığını belirtti. Müfredatın, öğrencilerin millî, manevi ve insani değerler doğrultusunda eğitim almasını amaçladığını söyleyen Erdoğan, çocuklarımızın düşünen, sorgulayan, eleştirel bakabilen ve çözüm odaklı bireyler olarak yetiştirileceğine dikkat çekti.

Sosyal Sorumluluk Programı bu yeni eğitim modelinin ayrılmaz bir parçası olarak tanıtıldı. Cumhurbaşkanı, evlatlarımızın hem kendilerine hem de çevrelerine karşı saygılı, topluma ve çevreye değer katan bireyler olarak yetiştirileceğini vurguladı.

Erdoğan ayrıca, yeni modelin öğrenciler arasında rekabeti değil, bireysel farklılıkları göz önüne alan farklılaştırılmış öğretim yaklaşımlarını ön planda tuttuğunu ifade etti. Ders içerikleriyle öğrenme becerileri ilişkilendirilerek, öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfetmeleri daha kolay hale getirilecek.

Modelin Türkçe'yi bütün alanlarla irtibatlandırarak merkezî bir konuma oturttuğunu belirten Erdoğan, müfredatın bilim, teknoloji ve çevre ile bağlantılı bir yapı esas alınarak kurgulandığını belirtti.

Bütün bu çalışmaların nihai hedefinin ahlaklı, cesaretli, iradeli, üretken, merhametli, vatansever ve sorgulayıcı bireyler yetiştirmek olduğunu söyleyen Erdoğan, çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasiye, cumhuriyete ve temel değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak geleceğe hazırlanacağını ekledi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hayırlı olmasını dileyen Recep Tayyip Erdoğan, emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr