Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO'dan Volkan 2024 Tatbikatı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO'dan Volkan 2024 Tatbikatı

ASAYİŞ 15.06.2024 00:02:34 0
Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 320 personeli ve NATO'ya bağlı unsurlarından 30'dan fazla personelin katılımıyla gerçekleştirilen Volkan 2024 Tatbikatı, 9-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Eskişehir'de bulunan Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi'nde düzenlendi. Tatbikat, 2025 yılında NATO Müttefik Reaksiyon Kuvveti Hava Unsur Komutanlığı görevini devralacak olan merkezin sertifikasyonu açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ayrıca personel için değerli bir eğitim fırsatı sunmasıyla bilgi ve tecrübe artışına katkı sağladı.

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'ne katılan önemli isimler arasında NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-ITA)-İtalya Komutanı Korg. Lorenzo D'Addario, NATO Hızlı Konuşlanabilir Kolordusu (NRDC-T)-Türkiye Komutanı Korg. Sezai Öztürk, Güney Çokuluslu Tümeni/İtalya Komutanı Tümg. Massimiliano Quarto, Millî Savunma Bakanlığı Savunma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Tümg. Ertunç Ertufanlı, NATO Müttefik Hava Komutanlığı Kurmay Başkanı Plan Yardımcısı Tuğg. Mehmet Serkan Dan, CAOC Torrejon Hava Harekât Merkezi Direktörü Tuğg. Paulo Americo Da Costa, İngiltere Hava Ataşesi Yb. Elizabeth May Norton ve NRDC-Ita Hava Harekât Hücresi Direktörü Yb. Massimo Pinardi yer aldı.

Bu tatbikat, Türk Silahlı Kuvvetleri ile NATO unsurlarının koordinasyonu ve iş birliğini geliştirme adına önemli bir fırsat sundu.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr