Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yabancı Plakalı Araçlar İle Türkiye'ye Gelecek Vatandaşlara Uyarılarda Bulundu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yabancı Plakalı Araçlar İle Türkiye'ye Gelecek Vatandaşlara Uyarılarda Bulundu

GÜNDEM 13.06.2024 18:42:43 0
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Yabancı Plakalı Araçlar İle Türkiye
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yaklaşan bayram ve tatil sezonu için yabancı plakalı taşıtlarla Türkiye'ye gelecek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle gümrük işlemleri ve trafik kurallarına uyulması gerektiğine vurgu yapan Bolat, herhangi bir sorun yaşamamaları için dikkat etmeleri gereken hususları sıraladı.

Yakın tarihte gerçekleşecek olan bayram ve tatil dönemlerinde, yurt dışından Türkiye'ye yabancı plakalı araçlarla giriş yapacak kişilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirten Bakan Bolat, “Gümrük kapılarındaki yoğunluk ve gereklilikler göz önünde bulundurulmalı. Belgelerin tam ve düzgün olması, süreçlerin hızlı ve sorunsuz ilerlemesi adına büyük önem taşıyor” dedi.

Bolat ayrıca, yabancı plakalı araç sahiplerinin Türkiye’deki trafik kurallarını kesinlikle ihlal etmemeleri gerektiğini hatırlatarak, “Trafik cezaları ve kurallar konusunda taviz verilmeyecek. Ziyaretçilerimizin ülkemizde sorun yaşamamaları için trafik kurallarına özen göstermeleri gerekiyor” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan bu açıklamada, Bakan Bolat’ın özellikle vurguladığı noktalar arasında belgelerin tam olması, gümrük işlemlerinin dikkatlice takip edilmesi ve trafik kurallarına uyulması önemle yer alıyor.

Bu bağlamda, tatil için ülkeye giriş yapacak vatandaşların gereken tüm tedbirleri önceden alarak, olası aksaklıkların önüne geçmeleri sağlanacak.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr