Sultan Mehmed: Fetihler Sultanı

Sultan Mehmed: Fetihler Sultanı

GÜNDEM 1.05.2024 00:13:47 0
Sultan Mehmed: Fetihler Sultanı
Sultan Mehmed, tarih sahnesindeki yerini daha da sağlamlaştırıyor. "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinin dokuzuncu bölümünde, Sultan Mehmed'in Karaman seferi sırasında payitahtta baş gösteren sorunlar ele alınıyor. Sefer sırasında Evrenesoğlu Ali'yi yanına çağırarak saray emini olarak atayan Mehmed, payitahtın güvenliğini ona emanet ediyor.

Bu sırada Çandarlı, haremden Ahmed'i çıkarıp tahtta yerleştirme planları yaparken bir yandan da Gülşah'ı kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Ahmed’in sultan olma yolundaki en büyük engel olan Gülşah’ın tutumu merak konusu olurken, Halime de bu planlara dahil olarak kendi hamlelerini yapıyor.

Ayrıca Konstantinos, Mehmed'e kendi çıkarları doğrultusunda bir teklif sunarak, seferdeki zorlukları aşmaya çalışıyor. Konstantinos, bu stratejik hamle ile tanto yerinde dönmeye çalışan entrikaları bir kenara bırakarak, Mehmed’in vereceği cevabı beklemeye koyuluyor.

Her bölümde olduğu gibi bu bölümde de entrika ve ihanet eksik olmuyor. Kurtçu, Çandarlı'dan aldığı emirler doğrultusunda Mehmed’in dönüş yolunda önünü kesmeye hazırlanıyor ve Sultan’a büyük bir karar verdirme peşine düşüyor.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da tarih, entrika ve merak dolu bir bölümle izleyicileri ekran başına kilitleyecek olan "Mehmed: Fetihler Sultanı", Sultan Mehmed’in heyecan dolu yaşamını ve fetihlerini dramatize ediyor. Bu tür dönem dramaları, tarihin tozlu sayfalarını canlandıran yapısı ile dikkat çekiyor.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr