Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi

GÜNDEM 15.06.2024 15:46:14 0
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da devam eden sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca'nın verdiği bilgilere göre, Hatay'da yeni sağlık tesisleri hizmete açılmış durumda.

Yeni açılan tesisler arasında İskenderun ve Samandağ'da bulunan semt poliklinikleri bulunuyor. Ayrıca, Dağ Mahallesi'ndeki Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ek hizmet binası da faaliyete geçti. Bu ek bina, 2.550 metrekare kapalı alana sahip olup, 43 servis yatağı, 15 polikliniği, 2 ameliyathanesi ve tam kapsamlı laboratuvarı ile dikkat çekiyor. Toplamda 144 odası ve 635 personeli bulunan bina, gerektiğinde 100 yataklı bir hastaneye dönüştürülebiliyor.

Bakan Koca, Hatay'daki sağlık yatırımlarının sadece bunlarla sınırlı kalmadığını belirtti. Altınözü, Erzin ve Payas ilçelerinde yapımı tamamlanan devlet hastaneleri de yakında sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

Koca, depremin yol açtığı tahribatın ardından kısa sürede hayata geçirilen projeleri de hatırlattı. 6 Şubat'taki deprem sonrasında 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi, 200 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi ve 550 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girmişti.

Sağlık Bakanı, bu yatırımların Hatay halkının sağlık hizmetlerine erişimini artırmayı amaçladığını vurguladı ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ekledi.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr