Nisan Ayında Uyuşturucu İle Mücadelede İlde Gerçekleştirilen Operasyonlar

Nisan Ayında Uyuşturucu İle Mücadelede İlde Gerçekleştirilen Operasyonlar

GÜNDEM 2.05.2024 14:20:44 0
Nisan Ayında Uyuşturucu İle Mücadelede İlde Gerçekleştirilen Operasyonlar


İlimiz genelinde Nisan ayında gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele operasyonları sonuçlandı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen verilere göre;

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda;

- Bölgede gerçekleşen 12 olayda 22 şüpheli şahsa uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem yapıldı. 14 şüpheli şahıs adli makamlarca tutuklandı, 4 şüpheli şahıs ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.

- Bölgede gerçekleşen 43 olayda 58 şüpheli şahsa uyuşturucu madde kullanma suçundan işlem yapıldı. Toplamda 58 şüpheli şahıs Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarda ise;

- 1 olayda 1 şüpheliye uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme suçundan işlem yapıldı. Şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- 7 olayda 9 şüpheliye uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan işlem yapıldı. Şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı suçtan arama kaydı bulunan 9 şahıs yakalandı, 4 şahıs tutuklandı, 5 şahıs ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

- 1 olayda ise yasadışı kenevir ekimi suçundan 1 şüpheliye işlem yapıldı. Şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu operasyonlar kapsamında toplamda 55 olayda 80 şüpheli şahsa işlem yapıldı. 14 şüpheli şahıs adli makamlarca tutuklandı, 8 şüpheli şahıs ise Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldı.

Elde edilen verilere göre, bu operasyonlar neticesinde;

- 1843 adet sentetik ecza hap,
- 244,3gr metamfetamin,
- 165,01gr bonzai,
- 138 adet fişek,
- 48,35gr esrar,
- 19,92gr skunk,
- 9 adet hassas terazi,
- 8 adet tabanca,
- 5,35gr kokain,
- 3 adet ecstasy maddesi ele geçirildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr