Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve talimatlar verdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve talimatlar verdi

ASAYİŞ 2.07.2024 14:44:26 0
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve talimatlar verdi
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, bakanlıkta düzenlenen video telekonferans toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) devam eden faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı ve talimatlar verdi. Toplantıya TSK komuta kademesi, bakan yardımcıları ve birlik komutanları katıldı.

Bakan Yaşar Güler, yaptığı konuşmada, TSK'nın terörle mücadelede ve diğer operasyonlarda gösterdiği başarı ve özveriyi vurguladı. Güler, Romanya ve Bulgaristan ile Karadeniz'de mayın tehdidine karşı oluşturulan Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu'nun 1 Temmuz itibarıyla aktif hale geldiğini ve Deniz Kuvvetleri komutasında 6 ay süreyle görev yapacağını belirtti.

Güler, dünya genelinde artan asimetrik risk ve tehditlerin güvenlik, barış, istikrar ve refahı tehdit ettiğini ve bu durumun savunma ve güvenlik konusunun önemini artırdığını ifade etti. Terörle mücadelede elde edilen başarılara da değinen Güler, örgüte katılımların neredeyse sıfıra indiğini ve teslim olan terörist sayısının arttığını belirtti. Ayrıca terör örgütünün liderlerinin geri bölgelere kaçtığını, fakat Mehmetçiğin mücadelesinden kurtulamayacaklarını vurguladı.

Güler, terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde yapay bir terör devleti kurma çabalarının kabul edilemez olduğunu ve bu girişimlerin başarısız olacağını belirtti. Türkiye'nin, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı duruşunu devam ettirdiğini de sözlerine ekledi.

Son dönemde Suriyeli sığınmacılar konusunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya dikkat çeken Güler, kamu düzenini bozma girişimlerinin devletin tüm birimleri tarafından engelleneceğini ifade etti. Güler, aynı zamanda orman yangınlarına karşı verilen mücadeleye de değindi ve bu kapsamda yapılan çalışmalarda hava araçları ve personelin fedakarca görev yaptığını söyledi.

Güler, dost ve müttefik ülkelerle ikili ilişkilerin önemine vurgu yaparak, 26-27 Haziran'da Türkmenistan ve Özbekistan'a yapılan ziyaretlerin verimli geçtiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde Orta Asya'daki diğer kardeş ülkeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini de ekledi.

Kıbrıs Barış Harekâtının 50’nci yıl dönümü yaklaşırken, Güler, Ada'da iki devletli çözüme yönelik duruşlarının devam edeceğini ve Kıbrıs Türkü'ne verilen desteğin süreceğini söyledi.

Güler, Mehmetçiğin ülkenin hak ve menfaatleri için azim ve kararlılıkla görev yaptığını belirterek, tüm silah arkadaşlarına başarılar diledi.

Bu haber Millî Savunma Bakanlığı kaynaklıdır.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr