Mayıs Ayında Tekirdağ'da Sanat Etkinlikleri 5n1k

Mayıs Ayında Tekirdağ'da Sanat Etkinlikleri 5n1k

GÜNDEM 2.05.2024 11:56:35 0
Mayıs Ayında Tekirdağ
Mayıs 2024'te Tekirdağ'da kültür ve sanat etkinlikleri, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde çeşitli gösteri ve konserlerle sanatseverlere kapılarını açacak. Ay boyunca devam edecek etkinlikler arasında sergiler, konserler, tiyatro oyunları, stand-up gösterileri ve özel gün kutlamaları yer alıyor.

Etkinlik takvimi, 2 Mayıs Perşembe günü "Hungarikonlar" adlı sergi ile başlayacak ve saat 13:15'te sanatseverlerle buluşacak. Aynı günün akşamında, saat 20:00'de Aşık Veysel'in eserlerinin yer aldığı bir konser düzenlenecek.

3 Mayıs Cuma günü, saat 20:30'da Bünyamin Aksungur ve Kırgız Başar'ın müzik ziyafeti devam edecek. 5 Mayıs Pazar günü sahne alacak olan "Boşanma Teklifi" adlı tiyatro oyunu ise saat 20:00'de başlayacak. Ayrıca, 5-6 Mayıs tarihlerinde kültür merkezi, Hıdırellez ve Kakava Şenliklerine ev sahipliği yapacak.

7 Mayıs Salı günü ise saat 20:30'da komedi severler için Sergen Deveci'nin "Ketenpere Olan" adlı stand-up gösterisi düzenlenecek. 9 Mayıs Perşembe akşamı ise "Gönülden Akan Nağmeler" adlı Türk Sanat Müziği konseri gerçekleştirilecek.

Ayın ilerleyen günlerinde, 15 Mayıs'ta Tekirdağ'ın Milli Mücadele'deki rolüne dair bir program saat 14:00'te sunulacak, ardından 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanacak ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 21-27 Mayıs tarihlerinde ise Türk Mutfağı Haftası gerçekleştirilerek ziyaretçilere lezzetli bir hafta sunulacak.

Ay sonunda, 29 Mayıs Çarşamba günü "Solistler Geçidi" adlı başka bir Türk Sanat Müziği konseri planlanmış olup, etkinlik saat 20:00'de başlayacak.

Etkinliklerin tarih ve saatleri, olası değişiklikler için gelişmelere göre güncellenebilecektir. Katılmak isteyen sanatseverlerin, etkinlik öncesinde ilgili organlarla irtibata geçmeleri önerilir. Bu zengin kültürel program, tüm sanat tutkunlarına açık olarak gerçekleştirilecek ve Tekirdağ'ın çeşitli sanat dallarında bir buluşma noktası olması hedeflenmektedir.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr