Kayseri İl Jandarma Komutanlığından Operasyon Sonuçları

Kayseri İl Jandarma Komutanlığından Operasyon Sonuçları

KAYSERİ 2.07.2024 14:48:38 0
Kayseri İl Jandarma Komutanlığından Operasyon Sonuçları
Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden Haziran 2024 Ayı içerisinde yapılan operasyonlarda önemli sonuçlar elde etti. Yapılan aramalar ve yol kontrolleri neticesinde şu maddeler ele geçirildi:

- 1.153 gram metamfetamin - 10 gram eroin - 8 gram bonzai - 3 gram kubar esrar - 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı - 265 kök hint keneviri - 1 gram lyrıca - 1.336 paket kaçak sigara - 33 adet tarihi eser - 1 adet dedektör - 3 adet sahte sürücü belgesi - 12 adet kıymetli evrak yapmakta kullanılan malzeme - 4 adet optik cihaz - 4 adet ziynet eşyası yüzük - 10 adet kazı malzemesi

Bu operasyonlar sırasında toplamda 44 şüpheli şahıs da yakalanmıştır.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele kapsamında ise 4 yasadışı giriş ve bulunma olayına müdahale edilmiş ve toplamda 4 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Kayseri Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 126 adet dijital materyal incelenmiş ve bu sayede birçok soruşturmanın aydınlatılmasına katkı sağlanmıştır. Bilişim dolandırıcılığı ile ilgili yapılan çalışmalarda ise 13 şüpheliye ait kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Ayrıca, 26 kişiye suç unsuru tespit edildiği için işlem tesis edilmiş ve 433 müstehcen içerikli, 449 yasa dışı bahis ve 443 oltalama sitesi erişime engellenmek üzere ihbar WEB ve Ulusal Siber Olayları Müdahale Merkezine (USOM) bildirilmiştir.

Suç Araştırma Tim Komutanlığı (JASAT) da 16 faili meçhul olaya müdahale ederek 6 olayı aydınlatmıştır.

Ayrıca, diğer suç ve kabahatlerden dolayı 609 şüpheli şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmış ve hakkında yakalama kararı bulunan 170 şahıs ise yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr