Erzurum Valiliği'nden CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Semineri

Erzurum Valiliği'nden CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Semineri

GÜNDEM 30.04.2024 19:11:52 0
Erzurum Valiliği
Erzurum Valiliği tarafından hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında planlanan "CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Semineri" Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş Ersoy'un sunumuyla gerçekleşen seminerde, ilimizdeki kamu kurum yönetici ve personeline eğitim verildi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, eğitimin sürekliliğini sağlamak, öğrenilenleri kamu hizmetine yansıtmak ve daha nitelikli bir kamu hizmeti sunmak amacıyla bu tür seminer programlarının düzenleneceğini belirtti.

Vali Çiftçi, CİMER'in önemine vurgu yaparak vatandaşların dilek ve şikayetlerini yetkili makamlara iletebilmenin yanı sıra CİMER kanalıyla da taleplerini iletebildiklerini söyledi. Seminerin amacının ise CİMER müracaatlarının titizlikle incelenmesi, değerlendirilmesi ve zamanında cevap verilmesi noktasında hizmet içi eğitim ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade etti.

Seminerde, CİMER'in kuruluşu, kurum bazlı ve kişi bazlı şikayetlerin dağılımı, başvuru türleri ve cevaplanma aşamaları gibi konular ele alındı. Seminere Vali Mustafa Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Durmuş Ersoy ve ekibi, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve kurumların CİMER sorumluları katıldı.

CİMER, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini toplayarak karar alma süreçlerine dâhil edilmesini sağlayan bir elektronik sistemdir. Devlet ve vatandaş arasındaki ilişkinin güçlendirilmesini amaçlayan CİMER, ülkemizin demokrasi standartlarının yükselmesi sürecinde önemli bir araçtır.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr