Çanakkale'de Lastik Bot Kurtarma Operasyonu

Çanakkale'de Lastik Bot Kurtarma Operasyonu

ASAYİŞ 4.07.2024 09:38:23 0
Çanakkale
Çanakkale ili Ayvacık ilçesi açıklarında meydana gelen olayda, 02 Temmuz 2024 tarihinde saat 12.30'da, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği bilgisi Sahil Güvenlik ekiplerine ulaştı. Hızla harekete geçen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-28), kurtarma operasyonu için görevlendirildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan Sahil Güvenlik Botu, lastik botun yakın çevresindeki arama çalışmalarına başladı. Ekipler, lastik bot içerisinde bulunan 17 düzensiz göçmenin, aralarında 7 çocuğun da bulunduğunu tespit etti. Durumu hemen Sahil Güvenlik ve Mülteciler İdaresi Başkanlığına bildiren ekipler, kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürdü.

Kısa sürede başarılı bir şekilde gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda, içerisindeki düzensiz göçmenlerin tamamı güvenli bir şekilde Sahil Güvenlik Botu'na alındı. Ardından, sağlık kontrolü için Ayvacık İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldüler.

Göçmen kaçakçılarının insanları maddi çıkarlar uğruna tehlikeli yollara sürüklediği bu tür durumlar, düzenli göçmen akışının yönetilmesi ve insan haklarının korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Sahil Güvenlik ekiplerinin başarılı operasyonları sayesinde düzensiz göçmenlerin hayatı kurtarılmış ve onlara yardım eli uzatılmıştır.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr