Gözden kaçırmayın

Çankırı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı GerçekleştirildiÇankırı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Büyükada, 20 Ekim 2024 tarihinde "Decathlon Büyükada Yarı Maratonu" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik, sporseverler ve yerli halk arasında büyük heyecan yarattı.

Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat, 5 km'lik koşunun başlangıcını vererek yarışa katıldı. Ardından, 21 km’lik parkuru da koşarak, maratonu 1 saat 58 dakikada tamamladı. Başkan Akpolat, yarı maratonun sonunda Atatürk Meydanı’nda düzenlenen madalya töreninde sporculara ödüllerini takdim etti.

Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Akpolat, Büyükada'nın doğal ve kültürel zenginliklerinin korunması gerektiğine vurgu yaptı. Adalar’ın bir mücevher olduğunu belirten Akpolat, katılımcıların attığı her adımın dayanıklılık ve sağlıklı yaşamın bir simgesi olduğunu ifade ederek sporcuları tebrik etti. Ayrıca etkinliğin organizasyonunda emeği geçen Adalar Kültür Derneği, sponsorlara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Başkkan Akpolat, bu yarı maratonun Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Adalar Belediyesi’nin ortak yürüttüğü “Okutan Adalar” Projesi yararına düzenlendiğine dikkat çekerek eğitime destek olmanın önemine değindi.

Maraton boyunca katılan sporcular ile Adalılar, keyifli anlar yaşarken, etkinliğin büyük ilgi görmesi, organizasyonun başarısını bir kez daha ortaya koydu.