Gözden kaçırmayın

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal, Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş’ı ziyaret ettiNiğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal, Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş’ı ziyaret etti

Manisa İl Müftülüğü, gençlere yönelik dijital medya semineri düzenledi. TDV Manisa Gençlik Çalışmaları Merkezinde gerçekleştirilen seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri M. Cüneyd Çiğdemli konuşmacı olarak yer aldı. "Algoritmalar Kıskacında Dijital Dünya" başlıklı seminerde katılımcılara dijital dünyanın sunduğu fırsatlar ve karşılaştıkları tehlikeler hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Seminarin odak noktası, dijital medyada algoritmaların kullanıcılar üzerindeki etkileri, içeriklerin insanların duyguları ve davranışları üzerindeki rolü oldu. Dijital medya okuryazarlığının önemine dikkat çekilirken, bilinçli bir dijital medya kullanıcısının sahip olması gereken özellikler üzerinde duruldu. Sosyal medyanın sunduğu fırsatlar ile beraber karşı karşıya kalınan riskler hakkında da değerli bilgiler paylaşıldı.

Seminerin son bölümünde ise algı yönetimi ve manipülasyon konuları ele alındı. Doğru bilgiye ulaşmanın ve medyada eleştirel bir bakış açısının geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, gençlere dijital medyayı daha bilinçli ve etkili bir şekilde kullanmaları için çeşitli tavsiyelerde bulunuldu.

Seminere İl Müftü Yardımcıları Cahit Küçükyıldız ve Derya Topalcık, İl Gençlik Koordinatörleri, manevi danışmanlar ile ortaokul, lise ve üniversite düzeyindeki gençler katıldı.