Gözden kaçırmayın
Kayseri'de Polise Çarpıp Kaçan Sürücü TutuklandıSuriye'de Değişim Talebi
Suriye'nin eski Cumhurbaşkanı Mişel Haşer, ülkesinin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Haşer, Suriye halkının, cumhurbaşkanının tüm yetkileri elinde bulundurduğu bir yönetim modelini kabul etmeyeceğini ifade ederek, ülkesinde köklü bir değişim arzusunu dile getirdi.
Halkın İradesi Ön Planda
Eski lider, yaptığı değerlendirmede, Suriye'deki siyasi sistemin merkeziyetçi yapısına eleştiriler yöneltti. "Cumhurbaşkanının her şeye karar verdiği bir Suriye istemiyorum" sözleriyle duruşunu netleştiren Haşer, yönetimde daha dengeli ve halkın iradesinin ön planda olduğu bir modelin gerekliliğine işaret etti.
Halkın Tepkisi Net
Mişel Haşer, mevcut sistemin halk tarafından benimsenmeyeceği konusunda da uyarıda bulundu. "Halkımızın bunu kabul edebileceğini düşünmüyorum" diyerek, Suriye vatandaşlarının demokratik katılım beklentisinin altını çizdi. Bu açıklama, ülkenin uzun süredir devam eden krizden çıkış yolu arayışlarında önemli bir perspektif sunuyor.











Yorumlar
Yorum Yap