Gözden kaçırmayın

Ayaş Belediyesi Şeyhmuhittin Mahallesi'nde Yol Bakım Çalışmalarına BaşladıAyaş Belediyesi Şeyhmuhittin Mahallesi'nde Yol Bakım Çalışmalarına Başladı

Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi (TAMEV) ile iş birliği halinde, Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi'nde 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla 'Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Yaşam' konulu bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide, gıda güvenliği konusunda uzman isimler, sürdürülebilir bir yaşam için yapılabilecekler ve küresel gıda sorunları hakkında bilgi verdi.

Söyleşiye, TAMEV ve Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi'ne katılan yerel halk ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Konuşmacılar, gıda güvenliğinin önemi, tarımın sürdürülebilirliği, gıda israfı ve açlıkla mücadele konularında bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi.

Söyleşi sonrasında yapılan panelde ise katılımcılar, sorunları tartışarak çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Sürdürülebilir tarım uygulamaları, organik üretim ve gıda dağıtımında adaletli bir sistemin oluşturulması gibi konular ele alındı.