2024 Yaz Kur'an Kursları'nın Uygulama Esasları Açıklandı

2024 Yaz Kur'an Kursları'nın Uygulama Esasları Açıklandı

GENEL 30.04.2024 22:51:35 0
2024 Yaz Kur
Her yıl yaz tatilinde milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur'an Kursları, 2024 yılında da düzenlenecek. Bu yıl kurslar, 1 Temmuz'da başlayacak ve 16 Ağustos'ta sona erecek. Kurslar, Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler'in yanı sıra değerler eğitimi de sunmayı hedefliyor.

Gündüzlü kurslar, öğrencilere 7 hafta boyunca Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğretecek. Kayıtlar, 10 Haziran'da başlayacak ve 8 Temmuz'a kadar devam edecek. Bu kurslar, öğrencilere yaz tatilini değerlendirme fırsatı sunuyor.

Yatılı olarak düzenlenecek Yaz Kur'an Kursları ise iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Birinci dönem 1-26 Temmuz, ikinci dönem ise 29 Temmuz-23 Ağustos tarihlerinde planlanıyor. Yatılı kurslar, öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler konusunda temel bilgi ve becerilerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler sunmayı hedefliyor.

Yatılı kurs kayıtları, birinci dönem için 27 Mayıs-8 Temmuz, ikinci dönem için ise 22 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Bu kurslar, öğrencilerin sorumluluk, fedakarlık ve yardımlaşma gibi değerlerini geliştirmeyi, aynı zamanda yaz tatilinde de Kur'an-ı Kerim öğrenme ve dini bilgilerini artırma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Öğrenciler ve aileleri, ilgili müftülüklere başvurarak bu eğitim fırsatından yararlanabilirler.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr