Gözden kaçırmayın

Küresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus ArtışıKüresel Ekonomide Büyüme ve Nüfus Artışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi'nin 10. toplantısı, bakanlar ve iş dünyasının temsilcilerin katılımıyla yapıldı. Toplantının amacı, Türkiye’nin yatırım ortamının iyileştirilmesi ve dijital ile yeşil dönüşüm süreçlerinin hızlandırılması hedeflendi. Uluslararası kuruluşların ve küresel şirketlerin üst düzey yöneticileri, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini artırmak için önemli katkılarda bulundu. Ortak akılla hazırlanan sonuç bildirgesi, Türkiye ve yatırımcılar için faydalı olması temenni edildi.

Sonuç bildirgesinde, Türkiye'deki reform sürecini destekleme kararlılığı vurgulandı. Yatırım Danışma Konseyi'nin, Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar nezdindeki cazibesini artırmak için önemli bir platform olduğu belirtilerek, hükümetin reform çabaları ile iş birliği ortamının yatırımcılar açısından rekabet gücünü artırmada etkili olacağı kaydedildi.

Toplantı sonunda, Türkiye’nin yatırımlar için daha cazip bir ülke haline gelmesi adına atılan adımların süreceği ve bu adımların olumlu sonuçlar doğurması beklentisi ifade edildi.