Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Burdur Haşhaş Helvası'na Coğrafi İşaret Belgesi

Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan Burdur Haşhaş Helvası'na Coğrafi İşaret Belgesi

GÜNDEM 30.04.2024 18:08:34 0
Türk Patent ve Marka Kurumu
Burdur Valiliği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi alan Burdur Haşhaş Helvası için bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Burdur Valisi Türker Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve yönetimi katıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Ticaret Borsası tarafından yapılan müracaat ve coğrafi işaret tescil süreci basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Vali Öksüz, yaptığı açıklamada, "Burdur Haşhaş Helvası'nın 2021 yılında yapılan başvurusu, 15 Ağustos 2023 tarihinde tescil edildi. Bu süreç zorlu ve meşakkatli olmasına rağmen coğrafi işaretin alınması önemlidir. Burdur, tarım ve hayvancılık şehri olarak bilinmektedir. Bu coğrafi işaret, üretimin ve kalkınmanın tek yoludur. Şehir olarak üretmeliyiz ve ürünlerimizi katma değere dönüştürmeliyiz. Şimdiye kadar 14 ürünümüzün coğrafi işaret alması önemli bir başarıdır, ancak daha fazlasını yapmak için çalışmalara devam edeceğiz. Haşhaş helvası gibi ürünlerimizi işleyerek satmanın ekonomik değer açısından önemli olduğunu unutmamalıyız. Ayrıca Avrupa Birliği Coğrafi Tescilliği de hedeflemeliyiz" dedi.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr