Elazığ'ın Yetiştirdiği Millî Atlet Ahmet Aytar, Vefatının 32. Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Elazığ'ın Yetiştirdiği Millî Atlet Ahmet Aytar, Vefatının 32. Yıldönümünde Dualarla Anıldı

SPOR 2.05.2024 09:16:35 0
Elazığ
Elazığ'ın yetiştirdiği millî atletimiz Merhum Ahmet Aytar, vefatının 32. yıldönümünde Asrî Mezarlık'ta kabri başında anıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, kurum müdürleri ve personelin katıldığı düzenlenen törende, Aytar için dualar edildi.

1922 yılında Elazığ'da dünyaya gelen ve 1951 yılında Mısır'ın İskenderiye kentinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda maraton dalında ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran milli atlet Ahmet Aytar, vefatının 32. yılında kabri başında anıldı. Türkiye Maraton Şampiyonluğu unvanını 8 kez kazanan ve 1 Mayıs 1992 yılında vefat eden Aytar, Elazığ'ın gurur kaynaklarından biriydi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar boyunca ilimizi atletizm alanında gururla temsil eden ve Akdeniz Oyunları'nda atletizm dalında ilk altın madalyayı ülkemize getiren sporcumuz Merhum Ahmet Aytar, aynı zamanda 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olarak başarılı bir kariyere sahipti. Ahmet Aytar ismi Elazığ'da birçok spora adanmış alanlara verilmiş ve şimdi de stadyum yanındaki 3000 kişilik spor salonuna verilecek. Vefatının 32. yıldönümünde kabri başında dualarla anılan Milli Atletimize Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı temenni ediyorum" dedi.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr