Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 47 Mahalle Muhtarıyla Toplantı Düzenledi

Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 47 Mahalle Muhtarıyla Toplantı Düzenledi

GÜNDEM 30.04.2024 16:52:00 0
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 47 Mahalle Muhtarıyla Toplantı Düzenledi
Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında yeni seçilen ve göreve devam eden 47 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 47 mahalle muhtarları ile bir arayarak gelerek başarı dileklerini ileten Kaymakam Odabaş; 47 mahalle muhtarı ile tek tek tanışarak, muhtarlardan beklentilerini ifade etti.

Muhtarların vatandaş ve devlet arasında kolaylaştırıcı ve yönlendirici olduğunu ifade eden Kaymakam Odabaş toplantıda; kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinin önemine değinerek öncelikle asayişin ve huzurun sağlanmasında kolluk güçleri ve muhtarların iş birliği içinde çalışmasının önemini vurguladı. Ardından, eğitim, sağlık, tarım, din hizmetleri ile yaşlı, engelli, tek başına yaşayan, dul, yetim, öksüz gibi dezavantajlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

Seçimi kazanarak mazbatalarını alan muhtarlara hayırlı olsun dileklerini ileten Kaymakam Odabaş "Öncelikle yeni seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bizler "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu ile insanı önceleyen bir anlayışla milletimize hizmet etmekle mükellefiz. Devletimizin var olabilmesi milletimizin huzuru ve refahına bağlıdır. Şartlar ne olursa olsun milletimiz her daim devletin şefkatli ve merhametli yüzünü görmek ister. Bu nedenle devleti yönetenler, devleti temsil edenler, devlet adına çalışanlar, hepsi millete hizmet etmekle mükellef olduklarını unutmamalıdır. Bu nedenle yeni seçildiğiniz mahallelerinizde görev yapacağınız süre boyunca devletimizin şefkatli, merhametli ve güler yüzünü vatandaşlarımıza göstermelisiniz" dedi.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr