2024'te Türkiye Turizm Sektörü Rekor Artış Yaşadı

2024'te Türkiye Turizm Sektörü Rekor Artış Yaşadı

GÜNDEM 1.05.2024 06:02:56 0
2024
2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye turizm sektöründe rekor bir artış yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yılın bu döneminde turizm gelirlerinin 8.8 milyar dolara ulaşarak, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek performansına ulaştığını açıkladı. Aynı dönemde Türkiye, 9 milyon 68 bin ziyaretçiyi ağırlayarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.7 oranında bir artış kaydetti.

Bakan Ersoy, yıl sonu ziyaretçi hedeflerinin 60 milyon olduğunu belirterek, bu hedefe uyumlu bir şekilde ilerlendiğini vurguladı. Türkiye'nin bu yılın ilk üç ayını lider olarak kapattığı başlıca turizm pazarları ise İran, Almanya ve Rusya olarak belirtildi.

Ortalama kalış süresi 11.1 gün olarak gerçekleşen turistlerin, pandemi öncesine yaklaşan bir kalış süresi sergiledikleri kaydedildi. Ayrıca, kişi başı gece başına turizm harcamalarının bu yılın ilk çeyreğinde 93 dolara çıktığı, bu rakamın yıl sonuna doğru 103 dolara yükselmesinin beklendiği aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı, 2024 turizm hedeflerinin 60 milyar dolar gelir olarak belirlendiğini dile getirdi. Ayrıca, İskandinavya, Asya-Okyanusya ve Kuzey Amerika pazarlarında sırasıyla yüzde 25, yüzde 63 ve yüzde 19'luk artışlar kaydedildiğini ekledi.

Ersoy, iletişim faaliyetleri kapsamında Türkiye'nin 34 ülkede ulusal televizyonlarda, 200'den fazla ülkede ise global haber kanalları üzerinden tanıtıldığını belirtti. Dijital iletişimde 67 ülkede, basılı iletişimde ise 8 ülkede aktif olduğunu söyledi.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı, büyük bir spor olayı olarak 2026 yılında Formula 1 yarışlarının İstanbul’a getirilmesi sürecinin başlamak üzere olduğunu açıkladı. Formula 1 sahasının Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu ve ihale sürecinin Nisan ayında tamamlandığını belirterek, yer teslim işlemlerinin Mayısın ilk haftasında başlayacağını duyurdu.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr