Uyuşturucu Operasyonlarında Büyük Başarı

Uyuşturucu Operasyonlarında Büyük Başarı

ASAYİŞ 21.05.2024 14:01:43 0
Uyuşturucu Operasyonlarında Büyük Başarı
Türkiye'nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-18" operasyonlarıyla, büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve çok sayıda zehir taciri ile sokak satıcısı yakalandı. Operasyonlar İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonu altında yürütüldü.

Operasyonlar sırasında, Antalya'da 380 bin adet uyuşturucu hap, 9 kg eroin, 6 kg kubar esrar ve muhtelif miktarda metamfetamin, kokain ve bonzai ele geçirildi. İstanbul'da ise 15 milyon 836 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilerek sokak satıcıları yakalandı.

Diyarbakır'da yapılan operasyonda 719 kg toz esrar, 120 kg kubar esrar ve 57 bin 500 kök kenevir ele geçirildi. Edirne'de ise 18,5 kg eroin ele geçirilip zehir tacirleri gözaltına alındı. Aydın, Elazığ, Bingöl, Erzincan, Tokat gibi diğer illerde de büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Aydın'da muhtelif miktarda kubar esrar, metamfetamin ve uyuşturucu hap, Bingöl'de 6,5 kg toz esrar, Elazığ'da 2 bin 751 adet uyuşturucu hap ile muhtelif miktarda kokain ele geçirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonucu toplamda milyonlarca uyuşturucu hap ve tonlarca uyuşturucu madde ele geçirilmiş, uyuşturucu tacirleri ve sokak satıcıları yakalanmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, ülkemizin zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlenmesinde kararlı olunduğunu vurguladı.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkür eden Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr