Sahte Kripto Platformu Operasyonu

Sahte Kripto Platformu Operasyonu

ASAYİŞ 30.05.2024 14:39:31 0
Sahte Kripto Platformu Operasyonu
T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli bir operasyonla "Smart Trade Coin" adlı sahte kripto varlık alım/satım platformu üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "SİBERGÖZ-42" operasyonları kapsamında geniş çaplı bir soruşturma yürüttü. Bu operasyonların, Antalya, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Kütahya, Çorum, Balıkesir, Denizli, Adana, Bursa, Malatya, Tekirdağ, Isparta, Karabük, Konya, Şırnak ve Samsun illerini kapsadığı belirtildi.

Şüpheliler, "Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç" vaadiyle vatandaşları sahte kripto varlık alım/satım platformuna yatırım yapmaya yönlendirdi. Ayrıca, otomatik al-sat işlemlerini gerçekleştiren bot uygulaması satışıyla ve mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaat ederek saadet zinciri modeliyle uluslararası dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Bu yöntemlerle milyar dolar değerinde (yaklaşık milyar TL) haksız kazanç elde eden şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda milyar TL değerinde taşınmaz ve taşınır mal varlığına, ruhsatsız tabanca, kuru sıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona katılan polisleri tebrik ederek, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların ensesindeyiz. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" dedi ve emniyet güçlerine başarı dileklerini iletti.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr