Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni

EĞİTİM 25.05.2024 03:31:38 0
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ni büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. NEVÜ Spor Merkezi’nde yapılan törene, öğrenci ve ailelerinin yanı sıra çeşitli kamu ve akademik kurum temsilcileri katıldı. Toplamda 3778 öğrenci, mezuniyet sevinçlerini aileleriyle birlikte paylaştı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm öğrencisi Nafisa Burkhonova, arkadaşları adına duygu ve düşüncelerini paylaştı. Burkhonova, mezuniyet plakasını yaş kütüğüne çaktı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitelerin bölgesel ve ulusal kalkınmada önemli birer aktör olduğuna değinerek, NEVÜ’nün de bu misyona sahip çıktığını belirtti. Aktekin, üniversitenin hem devletin hem de hayırseverlerin desteği ile fiziki ve akademik altyapısını geliştirdiğini vurguladı. 2020 yılından itibaren üniversiteye 416 yeni akademik personelin katıldığını ifade etti.

Ayrıca, modern Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin inşaatının hızla sürdüğüne dikkat çeken Aktekin, tamamlandığında bu tesislerin geniş kapasiteleri ile hizmet vereceğini söyledi. Konuşmasının sonunda, mezun öğrencilere ve ailelerine en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Nevşehir Valisi Ali Fidan da törende öğrencilere hitap etti. Eğitim hayatlarının sadece bir sonuç değil, geleceğe atılan adımlarda önemli bir başlangıç olduğunu belirten Vali Fidan, öğrencilere ve ailelerine başarı dileklerinde bulundu.

Tören kapsamında, lisans ve ön lisans programlarını birincilikle bitiren öğrencilere ödül ve başarı belgeleri verildi. Tören, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmalarıyla ve müzik eşliğinde gerçekleşen kutlamalarla sona erdi.


Haber Kaynak : haberyaz.com.tr