Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı'nda Konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı'nda Konuştu

EĞİTİM 9.07.2024 15:15:56 0
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 YLSY Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitim Toplantısı'nda bursiyerlerle bir araya geldi. Toplantının amacı, bursiyerlerin Türkiye'nin kalkınma sürecine katkıda bulunmalarını ve sürdürülebilir gelişim göstermelerini sağlamak olarak açıklandı.

Toplantıda konuşan Tekin, Türkiye'nin geleceği için bursiyerlerin oynayacağı önemli rolü vurguladı. Ülkenin bilim yolculuğunda yenilikleri yakalaması ve her alanda sürdürülebilir bir gelişim göstermesi için bursiyerlere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Bakanlık olarak 2002 yılından bugüne bursiyer sayısında önemli bir artış sağladıklarını ifade eden Tekin, ülkenin ihtiyaç duyduğu gelişim alanlarına yönelik öğrenci gönderilmesine devam ettiklerini ve bu kapsamda devletin dış politika önceliklerine uygun olarak gönderilen öğrenci sayısındaki artışın önemli bir adım olduğunu söyledi.

Toplantının sonunda, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Tekin, bursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi.