Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Adım

Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Adım

EĞİTİM 8.07.2024 18:46:53 0
Mesleki ve Teknik Eğitimde Yeni Adım
Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimde önemli bir adım daha attı. Bakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortaöğretim kurumu öğrenci ve mezunlarına yönelik devlet destekleri ve teşvikler konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Bu iş birliğiyle, nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve eğitim-istihdam-üretim bağını güçlendirmek amacıyla önemli adımlar atılacak. Protokol, bireylerin ve iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına hızlı ve doğru yanıt verebilecek bir mesleki eğitim modelini geliştirmeyi hedefliyor.

Bakanlık, "Herkesin bir mesleği olmalı" mottosuyla, birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Zanaat Atölyeleri'nin kurulması, mesleki eğitimde iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigorta imkânları, farklı sınıf düzeylerine göre devlet destekleri, etkin sertifikasyon süreçleri ve İŞKUR ile yapılan iş birlikleri, bu çalışmaların temel unsurlarını oluşturuyor.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iş birliği protokolünün gençler için hayırlı olmasını dileyerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iş birliğinden ötürü teşekkürlerini iletti.