İstanbul Merkezli Tefecilik Operasyonunda 61 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Merkezli Tefecilik Operasyonunda 61 Şüpheli Yakalandı

ASAYİŞ 22.07.2024 16:16:07 0
İstanbul Merkezli Tefecilik Operasyonunda 61 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya; İstanbul merkezli 4 ilde elebaşılığını Tuncer Aslan'ın yaptığı Tefecilik suçunu işleyen Organize Suç Örgütüne yönelik düzenlenen "KUYU-11" operasyonlarında 61 şüpheli yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda, tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit gibi suçlara karışan Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin, yüksek faiz karşılığında borç para verdikleri, borçlara karşılık çeşitli tutarlarda çek, senet, taşınmaz ve araç aldıkları, borç alanları ve ailelerini tehdit ettikleri tespit edildi. Operasyonlar sırasında 6'sı ruhsatsız 8 adet tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve çok sayıda senet ve çek ele geçirildi.

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Organize suç örgütleri ve çeteler gibi tefecilere de göz açtırmayacağız!" ifadesini kullandı. Ayrıca, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu gerçekleştiren polis güçlerini tebrik ederek, suçta kibirlenenlerin karşılarında kolluk güçlerini ve Türk adaletini bulacaklarını dile getirdi.