İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop'ta Organize Suç Örgütlerine Operasyon Düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop'ta Organize Suç Örgütlerine Operasyon Düzenlendi

ASAYİŞ 29.05.2024 01:48:00 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "MAHZEN-50" operasyonlarında başarılı sonuçlar elde edildiğini açıkladı.

Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız'ın, Sinop'ta ise Mustafa Demir'in elebaşılığını yaptığı 2 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlar sırasında elebaşlarının da bulunduğu toplam 39 şüpheli yakalandı. Bunlardan 27'si tutuklandı, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız!" ifadelerine yer verdi. 

Çorum'daki operasyonlarda, İstanbul, Ankara, Amasya ve Çanakkale'de yapılan çalışmalarda 7258 sayılı spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli veya müşterek bahis ve şans oyunları oynatma kanununa muhalefet, kumar oynamak için yer ve imkan sağlama, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin aklanması suçlarını işleyen 25 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 21'i tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar sonucunda suç örgütü üyelerine ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu. 

Sinop'taki operasyonlarda ise tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen 14 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 2'sine adli kontrol kararı verildi. Operasyonlar sonucunda ise 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 adet ruhsatsız tabanca, döviz ve altın ile çok sayıda imzalı boş senet ve dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin aklanması kapsamında şüphelilere ait 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve operasyonlara destek veren Kargı ve Ayancık Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve MASAK çalışanlarını tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle" dedi.


Haber Kaynak : haberyaz.com.tr