İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Organize Suç Operasyonları Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Organize Suç Operasyonları Açıklaması

ASAYİŞ 7.06.2024 19:14:45 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen organize suç operasyonları hakkında bilgi verdi. Ordu merkezli ve İzmir'de gerçekleştirilen "KUYU-3" operasyonlarında önemli sonuçlar elde edildi.

Organize suç örgütlerine karşı başlatılan bu operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, farklı il emniyet müdürlüklerince sürdürüldü. Operasyonlar kapsamında Ordu, İzmir, Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Ankara'da geniş çaplı baskınlar düzenlendi.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, Ordu merkezli olarak Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Ankara'da operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonda, iş insanlarını yağmalamak amacıyla tehdit ve silah zoruyla para talep eden, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına yönelik motosikletli tetikçilerle silahlı saldırılar düzenleyen, eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına yönelik silahlı eylemler gerçekleştiren organize suç örgütü üyeleri yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlükleri ile çeşitli ilçe emniyet müdürlüklerince yapılan ortak çalışmalar sonucu İzmir'de düzenlenen operasyonlarda da önemli adımlar atıldı. İş insanlarını yağmalamak amacıyla tehditle para talep eden, haksız para taleplerini reddeden iş insanlarına ait oto galerilere ve benzin istasyonlarına motosikletli tetikçilerle silahlı saldırılar düzenleyen organize suç örgütü üyeleri yakalandı. Operasyon sonucunda bir kişi tutuklandı ve diğer şüpheliler hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlarda toplamda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi. Ele geçenler arasında ruhsatsız tabancalar, AK-47 otomatik tüfekler ve ruhsatsız av tüfekleri bulunuyor.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, "Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız," açıklamasında bulundu.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr