İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu Açıklaması

ASAYİŞ 5.06.2024 02:50:45 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde "Kalkan-23" operasyonlarında, 63 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 125 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla, Van, Çanakkale ve Şırnak'ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile düzensiz göçmenlere yönelik "Kalkan-23" operasyonlarının gerçekleştirildiğini belirtti.

4 İlde 63 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı, 38'i Tutuklandı

Bakan Yerlikaya, bu operasyonlar neticesinde Muğla'da 29, Van'da 14, Çanakkale'de 11 ve Şırnak'ta 9 olmak üzere toplam 63 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 38'inin tutuklandığını ve 14'ü hakkında adli kontrol verildiğini belirtti.

Van'da 125 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bakan Yerlikaya ayrıca, Van'da gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 125 düzensiz göçmenin yakalandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını vurguladı.

Ülkemizi Düzensiz Göçün Hedefi ve Transit Geçiş Yolu Haline Getirmeye Çalışan İnsan Tacirlerine Asla Fırsat Vermeyeceğiz

Operasyonu düzenleyen jandarma personelini tebrik eden Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek."

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr