İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Sonucunda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van'da Terör Örgütüne Yönelik Operasyon Sonucunda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

ASAYİŞ 6.06.2024 01:37:19 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van ili Başkale kırsalında Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik "Bozdoğan-41" operasyonunda biri sözde sorumlu düzeyde 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Van İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı istihbarat çalışmaları sonucunda "BOZDOĞAN-41" operasyonu gerçekleştirildi. Operasyona, J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destek verdi. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando unsurlarıyla yapılan operasyonda 3 BTÖ mensubu terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Operasyonun Ayrıntıları:

Operasyon, Van ili Başkale kırsalında gerçekleştirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden biri, bölgedeki sözde sorumlu düzeyde olan Demhat Şero Welat (İlyas Ayaz). Diğer iki teröristin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Operasyonda, J-SİHA ve ATAK Taarruz Helikopterleri kullanıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da operasyona destek verdi.

Operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla, bölgedeki terörist faaliyetlere büyük bir darbe vuruldu. Bakanımız Sayın Yerlikaya, operasyona katılan kahraman jandarmaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Bakanımız Sayın Yerlikaya, "Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız sürecek." dedi. Bu operasyon, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki azim ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle, ülkemizin huzuru ve güvenliği için çalışmalar devam edecek.

#TerörleMücadele #Van #Bozdoğan41

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr