FETÖ'ye Yönelik Operasyonlar Kararlılıkla Sürüyor

FETÖ'ye Yönelik Operasyonlar Kararlılıkla Sürüyor

ASAYİŞ 4.07.2024 21:55:32 0
FETÖ
Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda birçok şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'nün "Emniyet Mahrem Yapılanması," "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Güncel Yapılanması" içinde faaliyette bulunan kişilere karşı operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Bu bağlamda, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesiyle gerçekleştirilen çalışmaların önemli sonuçlar verdiği ifade edildi.

Operasyonlar Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak gibi birçok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu kapsamda, örgütün "Gaybubet Evi" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen şüpheliler yakalandı.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile dijital materyaller ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür ederek, onların çalışmalarını överek, "Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle," dedi.

Kaynak: İçişleri Bakanlığı açıklaması.

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr