FETÖ'nün Emniyet Mahrem Yapılanması İçin Geniş Çaplı Operasyon

FETÖ'nün Emniyet Mahrem Yapılanması İçin Geniş Çaplı Operasyon

ASAYİŞ 21.05.2024 14:07:23 0
FETÖ
Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Emniyet Mahrem Yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Ankara merkezli bu operasyon, "KISKAÇ-16" adıyla yürütüldü ve 29 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu iller arasında İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat ve Uşak yer alıyor.

Operasyon, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirildi. İlgili İl Emniyet Müdürlükleri'nin KOM Şube Müdürlükleri de operasyonlara destek verdi. Çalışmalar sonucu, şüphelilerin örgüt içinde belirli hiyerarşik düzene sahip olduğu, devletin farklı kademelerinde görev aldıkları ve örgüt üyesi emniyet mensuplarıyla toplantılar gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ayrıca örgüte kazandırmaya çalıştıkları yeni emniyet mensuplarıyla çeşitli faaliyetler planladıkları ve personellerin özel durumlarını takip ederek, örgüt içi kodlamalarla bilgi kaydetme faaliyetlerinde bulundukları belirlendi.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen bu büyük operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren tüm polisleri tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Kaynak: T.C. İçişleri Bakanlığı FETÖ, operasyon, emniyet mahrem yapılanması, KISKAÇ-16, Ankara, İstanbul, Bursa, Adıyaman, Kayseri, Balıkesir, Hatay, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Bilecik, Bitlis, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat, Uşak, T.C. İçişleri Bakanlığı, Ali Yerlikaya

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr