Çankırı Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi

Çankırı Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi

ASAYİŞ 27.05.2024 14:26:52 0
Çankırı Merkezli Organize Suç Örgütü Çökertildi
Çankırı merkezli bir operasyonda, elebaşılığını Durmuş Görmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarla grubun tüm üyeleri gözaltına alındı.

Operasyona Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü de dahil oldu. Operasyon, Çankırı merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya illerinde eşzamanlı olarak yapıldı. Suç örgütü üyelerinin tehdit, korkutma, zorla para alma, işyeri kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı silah ticareti gibi suçları işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız tüfek, senet, para ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Polislerin başarılı operasyonunun sonucunda suç örgütü tamamen çökertildi.

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin organize suç örgütlerinden ve çetelerden temizlenmesi için kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti. Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz” dedi. Ayrıca operasyonlara katılan polisleri tebrik etti ve milletin duasının onlarla olduğunu ifade etti.

#OrganizeSuç #ÇankırıSuçÖrgütü #Operasyon

Haber Kaynak : haberyaz.com.tr