Antalya Kaş Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Antalya Kaş Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

ASAYİŞ 6.06.2024 02:17:00 0
Antalya Kaş Açıklarında 17 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu (KB-36) tarafından bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi alındı. Yunanistan unsurlarının müdahalesiyle Türk Karasularına geri itilen can salısı içerisindeki 17 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Düzensiz göçmenlerin bulunduğu can salının kurtarılması için Sahil Güvenlik Botu acil bir şekilde görevlendirildi. KB-36, hızla olay yerine intikal ederek can salısının yanına ulaştı ve içerisindeki göçmenleri kurtardı.

Kurtarılan düzensiz göçmenlerin sağlık durumlarına hemen müdahale edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk değerlendirmede herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmedi. Göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Antalya Limanına güvenli bir şekilde taşındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göçmenlerin kaçak geçiş girişimlerine müsaade etmeyeceğini ve her türlü önlemi alacağını belirtti. Son yıllarda artan düzensiz göçmen olaylarına karşı devriye görevlerine ağırlık veren Sahil Güvenlik Botları, deniz güvenliğinin sağlanması adına çalışmalarını sürdürüyor.

#GöçmenKurtarma #SahilGüvenlik #Antalya #Kaş #DüzensizGöçmen


Haber Kaynak : haberyaz.com.tr