Gözden kaçırmayın

Orman Yangınlarına Dikkat ÇekiliyorOrman Yangınlarına Dikkat Çekiliyor

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla düzenlenen programda İlin Çırağı, İlin Kalfası ve İlin Ahisine ödülleri verildi.

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş İlin Ahisi seçilen saat tamircisi Bilal Yıldırım'a şed kuşatarak ödülünü verirken Valimiz Sayın Murat Sefa Demiryürek İlin Kalfası Aleyna Sarı'ya, Milletvekilimiz Necmettin Erkan da İlin Çırağı Samet Çoşkuner'e kaftan giydirilerek ödülünü verdi.

Ahi Evran Külliyesinde Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hem Ahilik Haftası hem de Peygamber Efendimiz Mevlid-i Şerifi'ni aynı zamanda idrak ediyoruz. İki güzel haftayı birlikte kutluyoruz. Biraz önce burada Kur'an-ı Kerim okuyan hocamızın okuduğu ayetler, müminlerin kurtuluş vesilelerini ifade eden ayetlerdir. Son iki ayetinde Ahilik Haftamıza işaret eden mesajlar var. Orada Rabbimiz buyuruyor ki, 'O kurtuluşa ulaşmak isteyen müminler, emanetlere riayet ederler ve sözlerinde dururlar.' İşte ahiliğin özünde de bu vardır. Emanete riayet etmek. Peygamber Efendimiz, 'Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olamazsınız' buyuruyor. Onun için mümin olmanın özelliklerinden birincisi; söz verdiği zaman sözünde durmak, ikincisi konuştuğu zaman doğru söylemek, üçüncüsü emanete riayet etmek diye buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bunların tam tersi de münafıklığın alametleri; konuştuğu zaman yalan söyler. Söz verdiği zaman sözünde durmaz. Kendisine emanet edilen şeye riayet etmez. Bu vesileyle, her yıl Kırşehir merkez olmak üzere kutlanan Ahilik Haftasını kutluyor, İlin Ahisi, çırağı ve kalfasını tebrik ediyorum." dedi.

Ödül töreninin ardından Diyanet İşleri Başkanımız, Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet, Bedesten Çarşıda icra edilen Çarşı Açılış Duasına katıldılar. Ardından, Ahi Evran-ı Veli türbesi ve Kırşehir Ahilik Müzesi ziyaret edildi.