Gözden kaçırmayın

Adana Barosu’nda 33. Dönem Ruhsat Töreni GerçekleştirildiAdana Barosu’nda 33. Dönem Ruhsat Töreni Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla başlatılan "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesi, Sivas'ta devam ediyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in de katılımıyla gerçekleştirilen panele, anneler ve anne adayları yoğun ilgi gösterdi.

Panelde, uyuşturucu maddelerin zararları, gençlerdeki etkileri ve ailelerin alabileceği önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı. Narkotik polisleri, annelere çocuklarının sağlıklı gelişimi için nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini anlattı. Panelde ayrıca uyuşturucuyla mücadelede annelerin aktif rol almasının önemi vurgulandı.

Etkinlikte konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Maalesef dünyanın birçok ülkesinde bağımlı sayısı giderek artmaktadır. Ülkemizde de madde bağımlılığı gençlerimizi, çocuklarımızı ve dolaysıyla geleceğimizi tehdit eden bir mesele haline gelmiştir" dedi. Projenin amacının anneleri uyuşturucuyla mücadelede aktif bir şekilde rol almalarını sağlamak olduğunu belirten Vali Şimşek, annelerin uyuşturucu maddeler ve bağımlılık konusunda bilinçlenmelerini ve çocuklarına destek olabilmelerini hedeflediklerini söyledi.

Vali Şimşek, ayrıca uyuşturucuyla mücadelede toplumun her kesiminin desteğine ihtiyaç olduğunu ve devletin çalışmalarına annelerin katkısının önemli olduğunu vurguladı.

Panelin sonunda, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesinin önemine dikkat çekerek, annelerin edineceği bilgilerle çocukları ve diğer çocukları koruyabileceklerini söyledi. Aynı zamanda yapılan bilgilendirme faaliyetleri, emniyet ve jandarma birimleri tarafından yürütülen operasyonlarla birleştirilerek uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım atıldığı belirtildi.