Gözden kaçırmayın

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Mobil Sosyal Hizmet Noktaları Kurduİstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Mobil Sosyal Hizmet Noktaları Kurdu

Adana Barosu, sigorta tahkim komisyonunda görev yapan hakemlere yönelik yapılan müdahaleleri sert bir dille eleştirdi. Baro, bu tür hukuksuz müdahalelerin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Hakemlerin bağımsızlığına vurgu yapan Adana Barosu, sigorta alanında yürütülen tahkim sürecinin adil ve tarafsız bir şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti. Yapılan açıklamada, tahkim sisteminin güvenilirliğini zedeleyen her türlü müdahalenin yasal ve etik açıdan sorunlu olduğu ifade edildi.

Baro, sigorta tahkim komisyonundaki hakemlerin görevi gereği bağımsız bir şekilde çalışmalarının önemini hatırlatarak, bu bağımsızlığa yapılan her türlü müdahaleye karşı duracaklarını bildirdi. Adana Barosu, yaşanan bu durumların hukuksal yaptırımlara tabi olması gerektiğini, aksi takdirde güvenilirliğin zedeleneceğini belirtti.

Sonuç olarak, Adana Barosu, sigorta tahkim sisteminin sağlıklı bir işleyişi için her türlü hukuksuz müdahaleye karşı duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, kamuoyunu bilgilendirme amacını taşıyan bu açıklamalarıyla hakemlere desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.