Gözden kaçırmayın

Sarıçam'da Menekşe Köyü Yakınlarında Orman YangınıSarıçam'da Menekşe Köyü Yakınlarında Orman Yangını

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye’deki toplumsal şiddetin alarm verici boyutlara ulaştığını vurguladı. Bakan, yaptığı açıklamada, geçmişle karşılaştırma yaparak, “Hep eski Türkiye yeni Türkiye mukayesesi yapanlara soruyorum. Türkiye’de toplumsal şiddetin bu kadar arttığı, bu kadar rezil bir dönem oldu mu?” ifadelerini kullandı.

Özellikle kadınlar ve çocuklar üzerindeki şiddetin kanaat önderlerinin kaygısını artırdığını belirten Bakan, kadınların kafası kesilen, çocukların ve bebeklerin tecavüze uğradığı, polislerin öldürüldüğü bir ülkede yaşandığını dile getirdi.

Bakan, sağlık kurumlarında yaşanan ciddi bir vakayı da gündeme getirerek, “Bebek katleden bir şebeke çocuğumuzu sağlık bulsun diye emanet ettiğimiz sağlık kurumunda Hemşire Mehtap S. bebekleri katlediyor” dedi.

Ayrıca, bu şebekenin üyelerinin, adalet sistemine doğrudan müdahale edecek kadar cüretkar davrandığını belirten Bakan, “Şebekenin üyesi gidip savcıyı tehdit edecek kadar cesur” ifadesini kullandı.

Bakan, bu tür olayların yaşanmasını lanetle belirterek, “Allah belanızı versin demek de yetmiyor ama Allah belanızı versin” şeklinde duygusal bir tepki gösterdi.