FIFA Liderinden 2026 Dünya Kupası için Büyük İddia
FIFA Başkanı Gianni Infantino, 2026 Dünya Kupası'nın "tarihin en iyi Dünya Kupası" olacağını duyurdu. Infantino'nun bu açıklaması, turnuva öncesi son hazırlık döneminde futbol dünyasında yankı buldu.
Kuzey Amerika'nın Ev Sahipliği ve Hazırlıklar
2026 Dünya Kupası, FIFA tarihinde ilk kez üç ülkenin ortak ev sahipliğinde düzenlenecek. ABD, Kanada ve Meksika'nın stadlarında oynanacak maçlar için altyapı çalışmaları son hızla sürüyor. Organizasyon komitesi, 48 takımın katılacağı genişletilmiş formatta rekabet edeceği turnuvada tüm hazırlıkların zamanında tamamlanacağını belirtiyor.
Infantino'nun Liderlik Vizyonu
Gianni Infantino 2016'dan beri FIFA Başkanlığı görevini yürütüyor. Infantino, önceki Dünya Kupaları için de benzer iyimser açıklamalar yapmıştı. 2018 Rusya ve 2022 Katar Dünya Kupaları öncesinde de "en iyi organizasyon" vurgusu yapan Infantino, bu kez Kuzey Amerika'nın spor altyapısı ve organizasyon kapasitesine güvendiğini ifade ediyor.
2026 Dünya Kupası Formatı ve Takvim
2026 Dünya Kupası, geleneksel 32 takım yerine 48 takımla oynanacak. Turnuva 12 Haziran - 12 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek. Toplam 80 maç oynanacak organizasyonda final maşı New Jersey'deki MetLife Stadyumu'nda yapılacak.
Türkiye'nin Katılım Durumu
Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası'na katılabilmesi için eleme maçlarında başarılı performans sergilemesi gerekiyor. UEFA elemelerinde zorlu rakiplerle karşılaşacak A Milli Takım, 48 takımlı formatta şansını artırmayı hedefliyor.
Editör Yorumu
Infantino'nun bu açıklaması, FIFA'nın küresel futbol organizasyonlarındaki iddiasını gösteriyor. Ancak "tarihin en iyisi" iddiasının somut kriterlerle desteklenmesi gerekiyor. Önceki Dünya Kupalarında yaşanan organizasyon sorunları ve Katar'daki insan hakları tartışmaları, bu tür iddiaları her zaman sorgulanır kılıyor. 2026 organizasyonunun teknik altyapı, bilet erişilebilirliği ve sosyal etki açısından dengeli bir model sunup sunamayacağı merak konusu.












Yorumlar
Yorum Yap