Gözden kaçırmayın

Levant Bölgesinde Kolera Vaka OnayıLevant Bölgesinde Kolera Vaka Onayı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’un motorlu araç satıcılarıyla Türkiye'nin otomotiv sektörü hakkında önemli görüşmeler yapmak üzere Ankara'da Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nu (MASFED) ziyaret etti. Ziyarette MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelindi.

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe rekabetçi, adil ve istikrarlı bir piyasa yapısı oluşturmanın önemine dikkat çekti. Fahiş fiyat artışları ve stokçuluk gibi olumsuz uygulamalarla sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Son dönemde uygulanan 6 ay - 6 bin kilometre kısıtlaması, ilan kısıtlaması ve otomotiv stokçuluğuna yönelik düzenlemelerin piyasa istikrarına katkı sağladığını ifade eden Bolat, güvenli ödeme sistemleri ile Elektronik İlan Doğrulama Sisteminin de piyasa risklerini minimuma indirmekte önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. MASFED'in ülke ekonomisine sağladığı katkıların değerini vurgulayan Bakan, federasyonla ortak çalışmalara devam edeceklerini belirtti.