Gözden kaçırmayın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den İnanç ve Güven VurgusuCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'den İnanç ve Güven Vurgusu

Amasra Maden Katliamı davası ile ilgili kamuoyuna yönelik açıklamalarda bulunan Mahmut Arıkan, yargının bağımsızlığının önemine vurgu yaptı. Genel Başkan Vekili olarak yaptığı açıklamada, yargının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Arıkan, Amasra'daki maden katliamı davasındaki yargı sürecinin iddiaların aksine tam bağımsız bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Bağımsızlığın sağlanmasının, adaletin yerini bulması açısından kritik önemi olduğunu söyleyen Arıkan, bu bağlamda kamuoyuna önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Adaletin, kamu güveninin tesisinde ki rolünü hatırlatan Mahmut Arıkan, herkesin yargı sürecini yakından takip etmesi ve gerektiğinde sesini yükseltmesi gerektiğini vurguladı. Bu şekilde, yargının bağımsızlığı için etkin bir mücadele verileceğini ve adaletin sağlanacağını düşünen Arıkan, ailelerin acılarının karşılanması ve sorumluların cezalandırılması için tüm sosyal kesimlerin birlik olması gerektiğini dile getirdi.