Gözden kaçırmayın

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Yaz Saati Uygulamasını EleştirdiCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Yaz Saati Uygulamasını Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırılarına dikkat çekerek, Filistin halkının bu zulmü on yıllardır yaşamakta olduğunu vurguladı. Erdoğan, dünya genelinde bir farkındalık oluşmasına rağmen, Filistinlilerin karşılaştığı ölümcül durumun uzun bir geçmişi olduğunu belirtti.

İsrail'in İşgal Politikası:

1948'de kurulan İsrail devleti, Filistin halkı için büyük bir felaket olarak anılıyor. O tarihte, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği Nekbe (Felaket) sırasında yaklaşık 1 milyon Filistinli sürgün edildi, 675 köy ve kasaba yok edildi ve binlerce kişi hayatını kaybetti. Erdoğan, İsrail'in kan ve işgal üzerine kurulu olduğunu ve bu durumun 76 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

İşgallerin ve Katliamların Sürekliliği:

İsrail'in işgalli topraklarının genişlemesiyle birlikte, 27 bin kilometrekarelik Filistin topraklarının yüzde 85'inin şu anda işgal altında bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, dinî fanatizmle hareket eden illegal yerleşimcilerin sayısının her yıl arttığını ve Filistinlilerin kendi topraklarında mülteci konumuna geldiğini vurguladı.

Dünyaya Sorulan Soru:

Erdoğan, 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmada, "İsrail'in sınırları neresidir?" sorusunu gündeme getirdiğini hatırlatarak, o zamandan bu yana bu soruya herhangi bir yanıt verilmediğini ifade etti.

Tehlikeye Karşı Önlemler:

Cumhurbaşkanı, ülkemizdeki bazı bireylerin yaklaşan tehlikeleri göremediğini söyledi. Ancak, kendilerinin riski gördüğünü belirterek her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti.