Gözden kaçırmayın

Trabzonspor'dan Göztepe'ye İnanılmaz Savunma: 10 Saniyede 3 KurtarışTrabzonspor'dan Göztepe'ye İnanılmaz Savunma: 10 Saniyede 3 Kurtarış

Mersin'de Meyve Üreticileri Ekonomik Zorluklarla Mücadele Ediyor


Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, meyve üreticilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Yılmaz, meyve suyu fabrikalarına verilen meyvelerin fiyatının kilosu 7,5 liraya düştüğünü vurgulayarak, bu durumun üreticileri olumsuz etkilediğini belirtti.


Meyve Fiyatlarındaki Düşüşün Etkileri


Yılmaz, mevcut fiyatlarla çiftçilerin geçimini sağlamakta zorlandığını ifade etti. 1 kilo meyve ile yarım ekmek alınabildiğini belirterek, bu durumun üreticilerin motivasyonunu düşürdüğünü ve üretimde azalmaya yol açabileceğini kaydetti.


Üretimin Geleceği Risk Altında


Mersin Ziraat Odası Başkanı, bu ekonomik koşullar altında üreticilerin devamlılığını sağlamanın zor olduğunu vurguladı. "Bu gidişle üretecek çiftçi bulamayacaksınız" diyerek, gelecekteki üretimde ciddi sorunlar yaşanabileceği konusunda uyardı.


Çiftçilerin Talepleri


Yılmaz, üreticilerin desteklenmesi ve meyve fiyatlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda yetkililerden gerekli adımların atılmasını talep etti.