Gözden kaçırmayın

iPhone 16 Pro Fiyat Farkı Tartışma Yarattı
Mustafa Sarıgül, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla iPhone 16 Pro fiyatlarındaki yüksek farka dikkat çekerek hükümete ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e eleştiriler yöneltti. Sarıgül, Amerika'daki iPhone 16 Pro fiyatının Türkiye’deki fiyatla kıyaslanması üzerine sert bir tepki gösterdi.
Fiyat Karşılaştırması Dikkat Çekiyor
Sarıgül’ün paylaşımında, Amerika Birleşik Devletleri’nde iPhone 16 Pro cihazının yaklaşık 39.000 TL’ye denk geldiği, Türkiye’de ise aynı cihazın 110.000 TL’ye satıldığı bilgisi yer aldı. Bu yüksek fiyat farkı, özellikle genç kullanıcılar arasında büyük bir tepkiye neden oldu.
Sosyal Medyada Geniş Yankı
Sarıgül’ün bu çıkışı, sosyal medya platformlarında kısa sürede geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, iPhone fiyatlarındaki bu uçurumu eleştirerek, hükümetin döviz politikalarını ve vergi düzenlemelerini sorgulamaya başladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, bu durumun gençlerin teknolojiye erişimini zorlaştırdığını vurguladı.
Eleştirilerin Odak Noktası
Sarıgül'ün eleştirileri, özellikle aşağıdaki noktalara odaklanıyor:
- Döviz Kuru Farklılıkları: Türkiye’deki döviz kurunun, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını artırdığı iddiası.
- Vergi Yükü: Teknoloji ürünlerine uygulanan yüksek vergilerin, fiyatları artırdığı yönündeki eleştiriler.
- Gençlerin Teknolojiye Erişimi: Yüksek fiyatların, gençlerin teknolojiye erişimini zorlaştırdığı ve eşitsizliği artırdığı yönündeki endişeler.
Sarıgül'ün açıklamaları, teknoloji fiyatları ve gençlerin teknolojiye erişimi gibi önemli konuları gündeme getirdi.
Yorumlar
Yorum Yap