Gözden kaçırmayın

DEM Parti'den Ankara Belediyesi'ne Soykırım Tepkisi
DEM Parti Milletvekili George Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Ankara Belediyesi'nin Talat Paşa anıtı yapmasına tepki gösterdi. Aslan, konuşmasında, soykırıma yönelik yüzleşme beklentisi içinde olduklarını vurguladı.
Ankara Belediyesi'nin Anıt Kararı
Milletvekili Aslan, Ankara Belediyesi'nin Talat Paşa anıtı yapma kararına ilişkin şunları söyledi: “Biz soykırıma yönelik bir yüzleşme beklerken, Mansur Yavaş tarafından Talat Paşa anıtı yapıldı.” Aslan, bu kararın soykırım gerçeğiyle çeliştiğini ve toplumsal uzlaşma çabalarına zarar verdiğini belirtti.
Gergin Anlar Yaşanması
Konuşma sırasında mecliste gergin anlar yaşandı. Aslan'ın açıklamalarına bazı milletvekillerinden tepki gelirken, tartışmaların büyümesi üzerine oturum bir süre ara vermek zorunda kaldı.
Soykırım Yüzleşmesi Talebi
DEM Parti Milletvekili Aslan, konuşmasında, Türkiye'nin soykırım geçmişiyle yüzleşmesinin önemine değindi. Aslan, “Toplumsal barışın sağlanması için geçmişin karanlık sayfalarının aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
- DEM Parti Milletvekili George Aslan, Ankara Belediyesi'nin Talat Paşa anıtı yapma kararına tepki gösterdi.
- Aslan, konuşmasında soykırıma yönelik yüzleşme beklentisini vurguladı.
- Mecliste yaşanan tartışmalar üzerine oturum bir süre ara vermek zorunda kaldı.
Yorumlar
Yorum Yap