Gözden kaçırmayın

Silivri ve Büyükçekmece Arasında Deprem Gerçekleşti
Silivri ve Büyükçekmece bölgelerinde bugün 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, bölgedeki vatandaşlarda kısa süreli panik yarattı. Deprem sonrası herhangi bir can kaybı veya yaralanma bilgisi alınmadı.
Deprem Kaynağı Kumburgaz Fayı
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, depremin merkez üssünün Silivri
- Büyükçekmece arasında olduğunu ve depremin kırılması muhtemel Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Prof. Dr. Görür, 23 Nisan tarihinden itibaren bu fay hattında küçük stres alanı değişimlerinin gözlendiğini vurguladı.
- Binaların hasar durumu kontrol edilmeli.
- Gerekli durumlarda uzmanlardan yardım alınmalı.
- Olası risklere karşı hazırlıklı olunmalı.
Kumburgaz Fayı Hakkında Bilgiler
Kumburgaz Fayı, Marmara Bölgesi'nde önemli bir aktif fay hattı olarak bilinmektedir. Fay hattı üzerinde geçmişte de depremler meydana gelmiştir. Bölgedeki jeolojik yapısı nedeniyle, fay hattı üzerinde zaman zaman küçük şiddetli depremlerin yaşanması olası görülmektedir.
Olası Artçı Sarsıntılar ve Önlemler
Deprem sonrası artçı sarsıntıların yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak, bölge halkının dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem taşıyor. Yetkililer, vatandaşların hasarlı binalardan uzak durması ve olası risklere karşı hazırlıklı olması yönünde uyarıda bulundu.
Bölgedeki deprem aktivitesi devam ediyor. Yetkililer, deprem konusunda bilgilendirme yapmaya ve halkı uyarmaya devam edecek.
Yorumlar
Yorum Yap